Sejur Corfu
În fiecare vară, insula Corfu atrage mii de turişti, graţie monumentelor istorice și religioase, satelor pitoreşti, peisajelor și ospitalitaţii localnicilor. Orașul Corfu vă încântă cu obiectivele sale turistice, monumentele din timpurile medievale, printe care Cetatea Veche, noua cetate, Liston și Biserica Sfântul Spiridon, protectorul insulei. Din programul vizitelor nu trebuie să lipsească Insula Soarecelui, Palatul Achilleion, Manastirea Paleokastritsa
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲:
• Cazare la hotelul specificat
• Tip masa: mentionat
• Bilete de avion
• Toate taxele de aeroport
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 la cerere:
• Bagaje suplimentare
• Transfer aeroport – hotel – aeroport
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗻𝗲𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲:
• Taxa de oras - se poate achita exclusiv la destinatie
• Asigurare medicala & storno
Activititati
Castelul Gardiki
Este un castel bizantin din secolul 13, aflăt pe coasta de sud vest a insulei, într-un cadru de vis, înconjurat de plantaţii de măslini, deasupra satului cu acelaşi nume. Castelul este considerat unul dintre vestigiile arhitecturale cele mai impunătoare din Insulele Ionice, împreună cu Angelokastro, castelul Kassiopi și cele două fortărețe venețiene din oraşul Corfu, Cetatea și Noul Fort.
La castel se poate ajunge uşor, el fiind vizitat de mii de turişti, în fiecare an.
Oraşul Corfu
Oraşul Corfu este capitala şi principalul port al insulei şi unul dintre cele mai populate (30.000 locuitori) orașele din Insulele Ionice. Construit pe un promontoriu, oraşul afişează o arhitectură unică, puternic influențată de diferite dominații, cum ar fi siciliană, veneţiană, franceză și engleză. Amalgamul de stil arhitectural oferă oraşului un farmec unic, iar caracterul și atmosfera sa amintesc de orașele italiane Napoli şi Sorrento.
O multitudine de monumente interesante împodobesc oraşul Corfu: Fortareaţa venetiană nouă şi cea veche, Piaţa Sfatului, Piața Sfinților, Academia Ionică și Palatul Sfântul Mihail, piaţa Esplanade (Spinada).
Palatul Achillion
Se află în pitorescul oraş Gastouri, la 10 km de oraşul Corfu. El a fost construit în anul 1890, de catre Elizabeta, Împărăteasa Austriei (Sissi), care a dedicat aceasta reşedinţă de vară eroului grec Ahile. Construcţia nu este renumită numai pentru arhitectura sa, ci şi pentru grădinile sale imperiale.
Plaja Mirtiotissa
Considerata ultimul paradis al insulei Corfu, plaja este preferata nudiştilor de toate vârstele, fiind un loc izolat şi greu accesibil, între satele Pelekas şi Vatos. Plaja este inconjurată de stânci, păduri de pini, mirt şi tufişuri de cimbru. Este împarţită în 3 zone, dintre care doar cele laterale sunt populate de nudişti.
Paleokastritsa
Este situat pe coasta de nord-vest a insulei, la 25 km de oraşul Corfu şi este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Corfu, ce îmbină în mod neobişnuit turismul cu viaţa monastică a comunităţii. Staţiunea este memorabilă în principal pentru peisaj, plajele excepţionale şi apele ideale pentru înot şi sporturi de apă. Oferă, de asemenea, diverse facilităţi pentru turişti: restaurante, supermarket-uri, cafenele, magazine, baruri. Principala atracţie este plaja din Paleokastritsa, amenajată cu sezlonguri, umbrele, bărci cu motor și canoe de închiriat.
Aqualand
Se află la 7 kilometri distanta de Corfu. Parcul este imens, are o suprafaţă de peste 70000 de metri patraţi şi parcare gratuită. Toboganele sunt innovative şi împartite pe categorii, de la uşoare, până la foarte abrupte.
Palaio Frourio (Fortul Vechi)
Fortul Vechi este o cetate veneţiană aflată pe o insulă stancoasă, în partea de est a oraşului Corfu. Locatia a fost iniţial o peninsulă, dar inventivii veneţieni au săpat un şant cu apă, pentru a o transforma în insulă, pentru mai multă siguranţă. Astazi adăposteşte biblioteca publică din Corfu, precum şi biserica mică a Sf. Gheorghe, construită în 1840.
Insula Soarecelui
Aceasta este simbolul oraşului Corfu. Este o insulă foarte mică, care adăposteşte biserica bizantină Pantocrator, construită în secolul al 11-lea sau al 12-lea. Insula este situate chiar la sud de oraşul Corfu, în apropierea stațiunilor Perama și Kanoni si este considerată un muzeu natural, motiv pentru care accesul vizitatorilor este interzis. Singura zi a anului în care se permite accesul în interiorul mânăstirii este 6 august, când se sărbătoreşte "Schimbarea la Față a lui Isus".
Plaje Corfu recomandate
Agia Varvara este o plajă îngustă cu nisip fin, roşiatic, marginită de un perete de piatră. Este situată pe partea de Sud-Vest a insulei, la aproximativ 5 km sud de hotelul Aquis Sandy Beach. Are o porţiune amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, însa cea mai mare parte este sălbatică.
Glyfada e considerată drept cea mai bună plajă din Corfu. Are blue flag, nisip galben şi fin, iar apa e puţin adânca, intrarea în mare fiind lină. Are o lungime de aprozimativ 1 km şi este situată pe partea de vest a insulei, între Ermones şi Pelekas.
Paleokastritsa are 3 plaje Blue Flag şi un peisaj deosebit. Prima este cea de la baza hotelului Akrotiri, iar celelalte două sunt în capătul staţiunii, la baza muntelui pe care este construită Manastirea Agia Panagia. Cea mai mare dintre ele are nisip fin, iar celelate două sunt cu nisip şi pietricele. Paleokatritsa este paradisul pasionaţilor de scufundări, apele cristaline ale celor 6 golfuleţe lăsându-i să descopere fascinanta lume a subacvaticului. De aici se organizează şi scurte plimbări cu barca sau cu celebrul submarin galben.
Plaja Kalami & Kouloura se află în nord estul insulei, la numai 5-6 km sud de Kassiopi, şi este o plajă formată din piatră alba, de diverse dimensiuni. Are blue flag şi este frecventată de cei care caută liniştea.
Plaja Agios Georgios se află în partea de nord vest a insulei, la doar 7-8 km de Paleokastritsa. Partea nordica este mai îngustă şi cu o adâncire mai bruscă a nivelului apei, iar partea sudică este mai lată şi cu intrare lină în mare. Este amenajată şi dispune de mai multe baruri şi taverne. Are Blue Flag, iar în sezon este destul de aglomerată.
Canal d’amour reprezintă partea cea mai renumită a staţiunii Sidari şi se află în partea de nord a insulei. Aici, apa a sculptat diverse forme care de care mai interesante în roca moale din care este compusă faleza. Astfel, se pot observa o mulţime de peşteri subacvatice, dintre care cea mai renumită este Canal d’ amour, un canal de aproximativ 10-15 m lungime, despre care grecii spun că, după parcurgerea lui, îţi vei intalni dragostea adevarată. Plajele au Blue Flag, nisip fin şi o intrare lină în apă. Atât în sezon, cât şi în extrasezon, este foarte aglomerată şi frecventată în principal de tineri. Are porţiuni amenajate cu sezlonguri şi umbreluţe, cât şi zone în care turiştii pot sta pe prosoape.
Plaja Avlaki este situata în partea de nord est a insulei, într-un golfuleţ, la aproximativ 500-600 de metri de staţiunea Kassiopi. Faptul ca este mai retrasă de vuietul staţiunii, îi conferă un grad de ocupare scăzut, aici ajungând doar cunoscătorii zonei. Este formată din pietricele roz, are Blue Flag şi o apă impecabilă. În sezon, este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, doritorii având la dispoziţie posibilitatea de a închiria bărci. Intrarea în mare este relativ lină, iar zona este înconjurată de vegetaţie formată preponderent din măslini.
Kassiopi Beach se află la intrarea în staţiunea cu acelaşi nume dinspre Roda. Este o plajă mică, cu Blue Flag, compusă din pietricele de diverse dimensiuni. În sezon, este amenajată cu sezlonguri şi umbreluţe, iar în imediata apropiere se găsesc câteva baruri şi taverne. La intrarea în apă se recomandă folosirea papucilor.
Roda Beach se află în nordul insulei, la mijlocul distanţei dintre Sidari şi Kassiopi. Are o lungime de peste 1 km şi o intrare lină în mare. Are Blue Flag şi este compusă din nisip fin. Deoarece este destul de lată, în sezon este foarte aglomerată. De-a lungul plajei sunt zeci de baruri, puburi şi taverne. Distanţa până în Rhodos Town este de 35 km.
Kalamaki Beach se află în golful Apraous, foarte aproape de Agios Spiridonas, pe partea de nord a insulei. Are o lungime de peste 800 m şi este formată din nisip şi pietricele. Intrarea în mare este lină. Deoarece se află între staţiuni, în sezon se amenajează cu sezlonguri doar partea de vest, unde se află şi un bar, restul rămânând sălbatică.
Agios Gordios Beach este situată la 18 km sud vest de capitală si este una dintre cele mai pitoreşti de pe insulă. Are o lungime de peste 1 km şi distincţia Blue Flag. Este formată din nisip fin, iar intrarea în apă este lină. Deoarece staţiunea este foarte dezvoltată, în sezon se aglomerează destul de mult.