Sejur Bari
Deși este un centru comercial și industrial de vârf, orașul portuar aglomerat din Bari are multe pentru a farmeca turiștii care trec prin acesta în drum spre Grecia sau către porturile din estul Adriaticii. Era de o importanță surprinzător de mică în vremurile străvechi și a rămas apoasă până când a fost capturată de Robert Guiscard în 1071 și folosită de bizantini ca bază principală în sudul Italiei. Din 1324, a fost o fântână aproape independentă, devenind parte a împărăției din Napoli în 1558. Astăzi, Bari pare aproape ca două orașe separate, cu cartierul său vechi pitoresc și atracții istorice aglomerate într-un labirint de străzi înguste la sfârșitul unei peninsulă și orașul spațios nou de bulevarde largi se întinde spre sud. Ocupat Corso Vittorio Emanuele II separă noul oraș de vechiul oraș.
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲:
• Cazare la hotelul specificat
• Tip masa: mentionat
• Bilete de avion
• Toate taxele de aeroport
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 la cerere:
• Bagaje suplimentare
• Transfer aeroport – hotel – aeroport
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗻𝗲𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲:
• Taxa de oras - se poate achita exclusiv la destinatie
• Asigurare medicala & storno
Activititati
San Nicola
Bazilica care a fost construită pentru a găzdui moaștele Sfântului Nicolae este, la început, arătată simplă, masivă și oarecum interzisă. Dar o privire mai atentă dezvăluie detalii fermecătoare în sculpturile din jurul portalurilor, unde animalele de piatră par să păzească intrările. Biserica mare de pelerinaj a fost începută în 1087 și terminată în 1197, una dintre cele mai frumoase realizări ale arhitecturii romane din Apulia. Înăuntru, deasupra altarului înalt, este un tabernacol din secolul al XII-lea, iar la dreapta altarului este Madonna cu sfinții de Vivarini, pictat în 1476. În absidă se află un tron al unui episcop de marmură și mormântul din secolul al XVI-lea al lui Bona Sforza, soția regelui Sigismund al II-lea al Poloniei și ultima ducesă din Bari. Criptatul conține un altar de argint din 1684, sub care este o boltă care conține rămășițele Sfântului Nicolae. Rămășițele sfântului au venit la Bari de la altarul inițial din Myra, acum parte a Turciei, când orașul a căzut în mâini Saracene. Ei au fost furați și după multă dispută din partea Veneției, care și le dorea, ei au fost aduși aici pe o justificare destul de neclintită că sfântul ar fi trebuit să-l aleagă pe Bari ca loc de înmormântare în timp ce se îndrepta spre Roma.
San Sabino
Atragerea mai puțină atenție decât biserica din San Nicola, dar la fel de interesantă este și biserica din San Sabino, care are rămășițe importante de ornamente normale. Început după ce catedrala bizantină a fost distrusă de către William I de Sicilia în 1156, a fost terminată la sfârșitul secolului al XII-lea. Căutați urme ale podelei bisericii anterioare în transept. O mare parte din interior a fost restaurată în aparența sa romanească, eliminând "modernizările" baroce și reconstruindu-i amvonul frumos. În interiorul bisericii sunt rămășițele Sfântului Columba și moaștele altor sfinți. În cripta este un tablou decorat elaborat al Madonnei și moaștele Sfântului Sabin, aduse la Bari în 844 de la Canosa, după ce a fost înlăturată de Saraceni. Adunându-se la cripta și ușor de pierdut dacă nu le căutați, sapaturile arheologice sub catedrală dezvăluie straturi de istorie de la Roman la vremurile medievale. Semnele engleze explică descoperirile, care includ o podea mozaic paleo-creștină și o mică capelă și altar.
Bari Vecchia (Orașul vechi)
Străzile strâmte ale orașului vechi, unele dintre ele mai multe ca alei, intră într-un labirint atmosferic în timp ce se răsucesc și se întorc pe peninsula îngustă la capătul nordic al orașului Bari. Printre casele vechi pitoresti sunt cateva zeci de biserici si chiar mai multe sanctuare ascunse in zidurile sale si in patratele mici. Este ușor să vă pierdeți, dar zona este suficient de mică pentru a vă găsi rapid drumul sau să veniți la catedrală sau San Nicola.
Castello
În partea de vest a orașului vechi se află castelul Castello, inițial o clădire bizantină-romană, reconstruită de Frederick al II-lea în 1233 în stil norman-șvabesc. Bona Sforza a transformat-o într-un palat în secolul al XVI-lea, adăugând bastioanele și turnurile de colț deasupra șanțului. Mai târziu, a fost folosit ca închisoare și stație de semnalizare. Două turnuri de structură norman sunt încă acolo. Clădirea găzduiește acum un muzeu interesant, cu copii ale sculpturilor apulian-norman și expoziții de artă temporară.
Lungomare Nazario Sauro: Promenadă la malul mării
Lungomare Augusto Imperatore urmărește țărmul estic al orașului vechi la Mole San Antonio, unde un mic cetate a fost transformat într-o galerie de artă modernă. Dincolo de aceasta se află o altă promenadă a țărmului, Lungomare Nazario Sauro, o terasă magnifică pe malul mării care se deplasează de-a lungul vechiului port, Porto Vecchio. Vino aici dimineață pentru a vedea pescarii să-și descarce și să-și vândă captura la dig sau oricând pentru a vedea bărcile colorate din port.
Borgo Murattiano
Borgo Murattiano este centrul de afaceri și comercial al orașului Bari, separat de orașul vechi de lungimea, largă Corso Vittorio Emanuele al II-lea, care a fost construită în 1813. Străzile sale, spre deosebire de cele din cartierul vechi, sunt drepte și într-o rețea ordonată, aliniate de clădiri elegante, multe dintre ele datează de la începutul secolului al XIX-lea. Alții reflectă stilurile care au urmat, în special Art Nouveau, numit Liberty în Italia, popular la începutul secolului al XX-lea. La capătul portului Corso Vittorio Emanuele al II-lea este stilul Libertății Teatrul Margherita; la jumătatea drumului de la Piazza della Libertà stă Teatrul Municipal și secolul al XIX-lea Palatul Prefecturii în stilul rococo. Aproape de capătul îndepărtat se află gothicul venețian Palatul Fizzarotti. Pe pietoni Via Sparano, o stradă comercială la modă, sunt Art Nouveau Palatul Mincuzzi și biserica San Ferdinando. Arborele Corso Cavour are mai multe clădiri în stil Liberty.
Piazza Mercantile
La marginea Borgo Vecchio se află plăcutul Piazza Mercantile, ale cărui cafenele și restaurante cu trotuare bogate sunt locuri populare de întâlniri locale. Nu era atât de plăcută soarta micilor criminali și debitori care în Evul Mediu erau legați de Colonna della Giustizia, o coloană în colțul pieței, pentru ridiculizarea publică. Un leu de piatră foarte uzat se află lângă coloană. Piazza Mercantile se amestecă la un capăt în Piazza del Ferrarese, unde veți găsi triplea absidă Biserica romană Vallisa, unul dintre cele mai vechi din oraș.
Pinacoteca Provinciale (Galeria de Artă Provincială)
De-a lungul Lungomare Nazario Sauro este Palazzo della Provincia, care conține Pinacoteca Provinciale, galerii moderne bine iluminate care prezintă lucrări din secolele XI-XIX. Există o bună colecție de picturi de artiști din sudul Italiei și toscani, în special din secolul al XIX-lea, inclusiv lucrări ale școlii Macchiaioli de impresioniști italieni. Tot în colecții sunt picturile venețiene din secolele XV și XVI și statuarul medieval din bisericile apulilor care au fost închise. Veți găsi lucrări de Paolo Veronese, Tintoretto și Giovanni Bellini, ale căror Mucenicia Sfântului Petru este unul dintre cele mai importante momente ale muzeului.
Altamura
La sud de Bari, pe platoul Murge, orașul minunat Altamura este încă parțial înconjurat de zidurile sale vechi. Catedrala impunătoare a fost construită de Frederick al II-lea în 1231, cu modificări ulterioare după cutremurul din secolul al XIV-lea și o reluare completă a interiorului în secolul al XVI-lea. O ușă frumos sculptată pe fațada principală, din secolul al XIV-lea sau al XV-lea, este atracția stea a catedralei. Acesta este portalul cel mai complicat sculptat din Puglia și unul dintre cele mai bune din Italia, plin de detalii fine, deoarece mai multe scene biblice sunt reprezentate într-un spațiu foarte mic. În timpanul, Fecioara și Copilul sunt arătați cu doi îngeri îngenuncheați, iar mai jos este o Cină de Cină neobișnuită în detalii infinite. Înăuntru, trunchiul de coruri frumos sculptat, tronul episcopului și amvonul sunt din secolul al XVI-lea, la fel ca și scena de naștere din piatră, policromă, neobișnuită, în cadrul unei peșteri. Deși catedrala merită bine călătoria spre Altamura, orașul însuși este încântător, cu străzi pitorești și arcuri.
Egnazia
Orașul antic Egnazia, la sud-est de Bari, datează din secolul al XIII-lea î.Hr., când popoarele de epoca bronzului s-au stabilit aici. Ca și alte sate de-a lungul țărmului adriatic, a fost pradă oricărui invadator din est, până când a devenit în cele din urmă un oraș roman la sfârșitul secolului al III-lea î.Hr. Începeți la muzeul excelent pentru o prezentare generală; deși textul este tot în italiană, secvența istorică este clară, iar exponatele includ materialele găsite în săpăturile care dau viață locului. Zona arheologică, unde semnalele se află și în limba engleză, se află în trei părți: orașul, necropola și acropola. Pereții construiți de coloniștii originali sunt încă acolo, precum și rămășițele unor civilizații grecești vechi și mai târziu romane. Perioada romană era atunci când orașul a înflorit ca un port important pe Drumul Traian care leagă Roma de Brindisi, dar a fost în cele din urmă abandonat în secolul al X-lea, după ce au fost sacrificați de vizigoți, saraceni și turci. Părți ale drumului Traian, amfiteatru, forum și două bazilice creștine rămân din epoca romană.